Stuen og barenStuen er heart i huset!

Det er her vi kan samles om spisebordet, hænger ud foran pejsen, slænger os i sofaen - måske med lidt tv eller en film, nyder kulden/varmen fra varmepumpen eller sidder i baren med en PC eller blot underholder, dem som er i køkkenet. TV'et er ikke tilsluttet antenne, men der er en DRTV App på selve TV'et og det har også indbygget MiraCast, så man trådløst kan tilslutte en laptop (TV er tilsluttet WiFi på CasaCalmaGuest netværket) ligesom der er tilsluttet et AppleTV hvis vi vil vise film eller andet fra en iPhone eller iPad.

I vinterhalvåret kan man også tænde op i gaskaminen og lune sig under et af husets mange slumretæpper. Der er dog ingen gasflasker inde i huset; de står ude i skuret, så vi ikke risikerer at få gas i huset ved en utæthed eller en dårlig tilkobling til flasken. Brugsanvisningen til optænding af gaskaminen fandt vi på indersiden af klappen ved at trække i messingringen for neden.

Spisebordet kan i et snuptag trækkes ud, så der kan sidde seks personer om det. Det giver dog ikke meget plads på bordet, men så plejer vi at tage et lille havebord ind, og bruge det som anretterbord.

I stuens skabe har vi det meste service, og der er service så der kan dækkes op til tolv personer - selv om det er umuligt at side mere end seks omkring bordet. Vi  har også et bogskab med Andalusiens fauna, rejsebøger og forslag til vandreture. Der er også lidt spil (Hint, kort, terninger, yatzy blok).

Når man sidder med ryggen til køkkenet, har man den mest storslåede udsigt ud gennem terrassedøren, og der kan timerne gå med at nyde, være og lade tankerne flyde...
;-)

Teknisk set er huset ret low-tech, men da der kan være regnvejrsdage selv i Andalusien har vi jo Apple-TV, MiraCast og en NAS, så vi både kan se de danske nyheder og lidt film. På "kaminhylden" har vi husets eneste højtaler - en PodSpeaker, som kan tilsluttes via BlueTooth eller minijack. Den er også tilsluttet skærmen, så vi kan få lidt bedre lyd end den indbyggede TV-højtaler. Under sofaen står routeren og i skabet ved siden af står der en NAS. Den synkroniserer automatisk data med en tilsvarende NAS i Danmark. Dermed har vi både en off-line backup af vore personlige data og vi opnår lokalnetshastigheder på vore data når vi er i huset. Selv om internetforbindelsen ikke er verdens hurtigste, 20/5 Mbit WiMax teknologi, så virker det rigtig fint. 
Under "kaminhylden" har vi vinreol og "barskab". Vi har også overvejet, at opsætte en Surface Dockingstation på kaminhylden og en udtrækkelig tastaturhylde med trådløst tastatur og mus under kaminhylden, så man kan bruge 4k skærmen som ekstern computerskærm også. Men indtil nu er det blevet ved overvejelserne. Måske en opgave til en fremtidig ferie?!

 

Stemningsbilleder. 


...udsigten...
 

Stuen under modernisering
- pause...

...
 
Klik for større billede...
Stuen en vinteraften
- med ild i kaminen

Last updated 28-02-2021 02:45:23