Stuen og barenSådan så stuen ud i 2018 da vi var færdige med renovering og havde fået nye vinduer.
Vi havde stadigvæk det gamle spisebord og de gamle sofaborde, de var blot slebet og havde fået lud.
Se flere billeder af stuen

Stuen er i huset!

Det er her vi kan samles om spisebordet, hænger ud foran pejsen, slænger os i sofaen - måske med lidt tv eller en film, nyder kulden/varmen fra varmepumpen eller sidder i baren med en PC eller blot underholder, dem som er i køkkenet. TV'et er ikke tilsluttet antenne, men der er en DRTV App på selve TV'et og det har også indbygget MiraCast, så man trådløst kan tilslutte en laptop (TV er tilsluttet WiFi på CasaCalmaGuest netværket) ligesom der er tilsluttet et AppleTV hvis vi vil vise film eller andet fra en iPhone eller iPad.

I vinterhalvåret kan man også tænde op i gaskaminen og lune sig under et af husets mange slumretæpper. Der er dog ingen gasflasker inde i huset; de står udenfor skuret på husets østside, så vi ikke risikerer at få gas i huset ved en utæthed eller en dårlig tilkobling til flasken. Brugsanvisningen til optænding af gaskaminen fandt vi på indersiden af klappen ved at trække i messingringen for neden.

Spisebordet kan man ved at løsne låsebeslaget på undersiden af bordet i et snuptag trække ud, så der kan sidde seks til otte personer om det. Det giver dog ikke meget plads på bordet, men så plejer vi at tage et lille havebord ind, og bruge det som anretterbord.

I stuens skabe har vi det meste service, og der er service så der kan dækkes op til tolv personer - selv om det er umuligt at side mere end otte omkring bordet. Vi  har også et bogskab med Andalusiens fauna, rejsebøger og forslag til vandreture. Der er også lidt spil (Hint, kort, terninger, yatzy blok).

Når man sidder med ryggen til køkkenet, har man den mest storslåede udsigt ud gennem terrassedøren, og der kan timerne gå med at nyde, være og lade tankerne flyde...
;-)

Teknisk set er huset oprindetligt ret low-tech, men da der kan være regnvejrsdage selv i Andalusien har vi jo Apple-TV og en NAS, så vi både kan se de danske nyheder, streame serier og lidt film. På "kaminhylden" har vi husets ene højtaler - en Harmann-Kardon sound bar med tilhørende subwoofer, som kan tilsluttes via BlueTooth eller minijack. Den er pt. ikke tilsluttet skærmen, da der er en anstændig lyd i de indbyggede TV-højtalere.
Under "kaminhylden" har vi vinreol og "barskab". Vi har også overvejet, at opsætte en Surface Pro Dockingstation på kaminhylden og en udtrækkelig tastaturhylde med trådløst tastatur og mus under kaminhylden, så man kan bruge 4k skærmen som ekstern computerskærm også. Men indtil nu er det blevet ved overvejelserne. Måske en opgave til et fremtidigt projekt?!

 

Stemningsbilleder. 


...udsigten...
 

Stuen under modernisering
- pause...

...
 
Klik for større billede...
Stuen en vinteraften
- med ild i kaminen

 

Last updated 22-04-2024 20:41:50